Minnesgåva

Vill ni hedra minnet av den bortgångne med en gåva?

Finansinspektionen har förbjudit den kontanthanteringen som minnesgåvor innebär. Vi får ej ta emot gåvor längre.

Fondernas rekommendation: Ring fonden direkt eller sätt in gåvan via deras hemsida! Vi kan tyvärr inte hjälpa er med gåvor längre. 

Uppge den anhöriges adress till fonden så minnesbladen kommer direkt till anhöriga.  Anhöriga får då snabbare och bättre kontroll på vilka som skickat. Vi har ingen användning av minnesbladen.

Här hittar ni Aktuella Fonder

Fyra olika sätt att välja mellan och vi har valt de i den ordning som är lättast att utföra.

1. Ring fonden (numret hittar ni i länken Aktuella fonder)
Vår och fondernas rekommendation! Det enklaste och bästa sättet är att ringa fonden och ge dem all information ang. gåvan så skickar de ut ett inbetalningskort till er och samtidigt skickar de ett minnesblad till anhöriga. Man kan betala det tillsammans med sina andra räkningar i slutet av månaden.

För de tre nedanstående alternativen är det viktigt att tänka på att fylla i vem det är ni vill hedra och vem ni är som skickar gåvan samt adress till anhörig så att minnesbladet kommer fram.

2. Gå in på fondens hemsida och sätt in gåvan. Där dirigeras ni igenom hela processen och kan skapa ert eget minnesblad.

3. Betala till fond via bankgiro eller plusgiro
Då de flesta banker slutat skanna in plus- eller bankgiroblanketterna har man ingen möjlighet att lämna all den information som krävs för att minnesbladet ska kunna skickas till anhöriga. Därför är det viktigt att tänka på att ni kanske måste komplettera inbetalningen via ett mail till fonden med resterande uppgifter eller gå in på deras hemsida. OBS! GLÖM EJ UPPGE DEN AVLIDNES NAMN SAMT ERT NAMN SÅ ANHÖRIGA VET VEM SOM SATT IN GÅVAN!

4. Sätta in minnesgåvan via internetbanken
Via internetbanken kan man inte lämna något långt meddelande, ibland får man gå in på den aktuella fondens hemsida och där lämna kompletterande upplysningar om sin insättning så alla detaljer kommer med och anhöriga får vetskap om er gåva. OBS! GLÖM EJ UPPGE DEN AVLIDNES NAMN SAMT ERT NAMN SÅ ANHÖRIGA VET VEM SOM SATT IN GÅVAN!